Patálie s polským masem
Do sbírky bombastických skandálů s nulovým vyústěním zřejmě přibude i aféra s polským hovězím. Rozbuškou byla televizní reportáž tajně natočená polským investigavcem, který se nechal najmout jako dělník na jatka. Ten muž asi není v polských potravinářských kruzích moc oblíbený. Mluvčím aféry na české půdě se stal ministr zemědělství Miroslav Toman. Když hovořil o luxusních pražských restauracích s asijským jménem, které nabízejí za tisícovku bifteky z argentinského hovězího, bylo namístě si klást otázku: kolikpak je asi v Praze luxusních restaurací s asijským názvem a argentinou na lístku? Jejich majitelé asi mají z páně ministrových slov velkou radost. Nejvíc vše odskákal podnik U Moťáka, ten v tom zůstal jmenovitě.
A výsledek? Nájezd kontrolorů zjistil administrativní pochybení, ale žádné zkažené maso, ani ne polské maso, výstřel šel jaksi mimo.
Tedy, mimo pana ministra. Ale trefil podnikání majitelů restaurací, kteří aby teď splakali nad výdělkem.
Pan ministr Toman by teď měl restauraci U Moťáka jmenovat hlavním ministerským dodavatelem pro všechny rauty a žranice ministerstvem pořádané. Byla by to od něho slušnost, když už to všechno tak nepěkně zamoťal.
Čtěte
digineff.cz. Navštěvujte
facebook.com /Digineff.cz
Vyšlapanou cestou
Už nesněží, zato pořád mrzne. Ne moc, stačí to tak na to, aby sníh neroztál. Mimochodem… těší mě, že je pěkně čistý, žádné saze se na něm neusazují. Nevím jak ve městě, ale u nás to tak je.
Když sníh napadl, byli jsme s Norou a Gari průkopníci prošlapníci. Teď už je to dobré, máme svoji trasu a ťapeme po udupaném pruhu. Pejskové občas zabrousí stranou, hned se vracejí. Přece jenom se jim vtom vyšším sněhu hůř běhá. Ve čtvrtek má zase přisněžit. Uvidíme, kolik napadne a jestli budeme znovu průkopníci prošlapníci. Z téhle role nadšený nejsem, viróza mě nadále drží. Opravdová viróza, korunovační klenoty jsou přede mnou v bezpečí.